Egycsöves fűtési rendszerét

 • Tegye hatékonyabbá egycsöves fűtési rendszerét

   A Renováció+ megoldás segítéségvel az egycsöves fűtési rendszerek olyan hatékonyságúvá tehetőek, mint a kétcsöves fűtési rendszerek.

  Az ebből származó előnyök:
  + Növekvő komfortérzet
  + Túlfűtési jelenség csökkentése
  + A strangokban keringtetendő vízmennyiség aktuális hőigényekhez illeszthetősége
  + Energiafelhasználás csökkentése
  + A fűtési költségek elosztásának pontosabbá tétele

 • Kihívás az Ön számára
  Amennyiben Ön egy egycsöves fűtési rendszerrel szerelt épület közöképviselője vagy üzemeltetője bizonyára tapasztalta már a leggyakoribb problémákat. A lakók panaszkodnak az elégtelen fűtésre, melyet valószíűleg a nem megfelelő hidraulikai szabályzás okoz.. Vagy éppen ellenkezőleg a by-pass ágon áramló vízmennyiség okoz túlfűtést. Ezt a túlfűtést a radiátoron elhelyezett költségosztó általában nem méri. Az ezen jelenség okozta többletkltség, ezért a lakóktól nehezen gyűjthető be. Komoly kihívást jelenthet Ön számára, hogy olcsó de megbízható megoldást találjon a fent említett problémákra.

   

 • A mi fejlesztésünk
  Egyik megoldás lehet az egycsöves rendszer kétcsövessé alakítása. Ennek a beruházási költsége azonban sok esetben vállahatatlan a lakóközösség szempontjából. A Danfoss erre kínál új és innovatív megoldást. A Renováció+ megoldás egy kétcsövessé alakított rendszer előnyeit nyújtja teljes rendszer felújítás nélkül. Az átalakítás a lehető legkisebb beruházási költséggel jár. A lakók ebből csak növekvő belső komfortot és igazságosabb fűtési költségosztást fognak megtapasztalni a minimális.

   

 • A Renováció+ megoldás
  Az Renováció+ megoldás első lépéseként a fűtőtestekre termosztatikus szelepek felszerelése szükséges. Az innovációt az jelenti, hogy a strangokban elhelyezett nyomásfüggetlen AB-QM szabályzó szelepet egy segédenergia nélküli QT szabályzóval látjuk el. Ez a kombináció a rendszer visszatérő vízhőmérséklet szabályzásával biztosítja a fűtéshez megfelelő vízmennyiséget. Az állandó térfogatáramú hálózat így gyakorlatilag változó térfogatáramúvá alakul, annak minden előnyös tulajdonságát biztosítva. A még hatékonyabb szabályzáshoz az AB-QTE elektronikus szabályzást alkalmazhatjuk. Ennél a lehetőségnél a QT szabályzót egy TWA termikus meghajtóra cseréljük, melyet egy CCR3-as központi egység működtet. Így a visszatérő vízhőmérséklet a külső hőmérséklet függvényében automatikusan állítódik.

   

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe