Kétcsöves fűtési rendszerekhez

 • Megoldás kétcsöves fűtési rendszerekhez

  Tudjon meg mindent a Danfoss Renovation+ megoldásáról két csöves rendszerekhez. Csak válassza ki az érdeklődési területét és tájékozódjon a módszer előnyeiről, a termékekről és arról, hogy hogyan segítheti az Ön üzleti tevékenységének növelésében.

 • Egyensúly az ASV szeleppel

  A hidrauliai egyensúly mindent megold
  A kiterjedt fűtési hálózatokban a legtöbb problémát a hidraulikai egyensúly hiánya okozza. A térfogatáram nem megfelelően oszlik el. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szivattyúhoz közelebb eső fűtőtestek gyorsan és túlzott mértékben melegszenek, míg a távolabbiak túl lassan vagy egyáltalán nem. Utóbbi elkerülését sokszor nagyobb szivattyú beépítésével próbálják orvosolni. Ez a megoldás azonban azon túl, hogy energia többlet fogyasztást okoz túlzottan megnöveli az egyes rendszerelemekre eső nyomáskülönbséget. Ez a túlzott nyomásnövekedés pedig zajossá teszi a szelepeket főként a fűtőtesteknél.

  A fent említett okok miatt a lakók folyamatosan panaszkodnak a zajra és a túl magas fűtési költségekre egyaránt. A frekvenciaváltóval ellátott szivattyúk használata sem tudja maradéktalanul megoldani a problémákat. Az igaz, hogy bizonyos mértékű javulás tapasztalható, de részterheléseknél ugyanúgy meg fog növekedni a fűtőtest szelepekre eső nyomáskülönbség.

  Megoldás ASV nyomáskülönbség szabályzó szeleppel
  Szerencsére a Danfoss tudja a megoldást a fent említett problémák orvoslására. A Danfoss ASV-PV automatikus strangszabályzó- és ASV-BD szelepei a beállított értéken tartják az egyes felszállókban a nyomáskülönbség értékeket. Az ASV-PV a visszatérő ágba míg az társ szelep az előremenő ágba szerelendő minden egyes felszállónál. A két szerelvény az impulzus vezetéken keresztül kapcsolódik egymáshoz

  A nyomáskülönbség szabályzó szelep rendelhető 10kPa-os fix nyomáskülönbség beállítással illetve egy imbuszkulcs segítségével állítható tartománnyal is rendelhető. Amint az egyes fűtőtest szelepek zárása miatt emelkedni kezd egy-egy strangon a nyomáskülönbség az automatikus strangszabályzó szelep azonnal működésbe lép és tartja a beállított értéket. Ennek eredményeként az egyes felszállókon sosem jelentkezhet túláram.

  Az ASV szelepek beépítése garantáljaa tervezésnek megfelelő térfogatáramokat az egyes strangokban. A hidraulikai egyensúly mind teljes, mind részterhelésnél biztosított. A zaj keletkezés is megszűntethető valamint az energiafogyasztás is jelentősen csökkenhet.

   

 • Előnyök

  + Felhasználó barát kezelhetőség

  A beállított nyomáskülönbség beállítása egyszerű. Csak egy imbuszkulcs szükséges hozzá.Nincs szükség további speciális eszközre, mérőműszerre, vagy egyéb kiegészítőre.

  + Pontos szabályzás

  Minden méretű ASV-PV szelepnek egyedi méretű membránja van, amely csak az adott méretre jellemző.Ez azt jelenti, hogy a szelep a beállított nyomáskülönbséget precízen és stabilan tartja.

  + További előnyök

  Az ASV-PV szelep működéséhez minimálisan 10kPa-os nyomáskülönbség megléte szükséges magán a szelepen a beállított értéktől függetlenül. Ez sok más gyártó szelepéhez viszonyítva kedvező érték. Ez a tulajdonság a gyakorlatban kisebb emelőmagasságú szivattyúk alkalmazását teszi lehetővé.

  + Előbeállító gyűrű

  Az RA-N termosztatikus radiátor szelep előbeállítása egy rögzítő gyűrű segítségével történik. Ez biztosítja, hogy az egyes radiátorok különböző hőteljesítményéhez állított térfogatáram nincs hatással más fűtőtestekre.

  + Helyiséghőmérséklet szabályzás az energia megtakarítás jegyében

  Egyszerű beállítás
  A Danfoss kiváló minőségű termosztatikus fűtőtest szelepeivel helyiségről helyiségre állíthatjuk a fűtővíz térfogatáramot az adott hőigényeknek megfelleően. A beállításhoz nincs szükség semmilyen segédeszközre csak a precízen kezelhető előbeállító gyűrűt kell állítanunk. Ha minden fogyasztót ilyen szeleppel látunk el maximális energia megtakarítást érhetünk el a megfelelő hőkomfort biztosítása mellett.

  Maximális komfort
  A megfelelő hőkomfort eléréhez a radiátor szelepeket termosztatikus érzékelővel kell ellátnunk. Ez egyedi helyiség hőmérséklet szabályzást tesz lehetővé. A Danfoss széleskörű termékkínálatában mindenki megtalálhatja a megfelelő minőségű és dizájnú érzékelőt.

  + BalanceMinden starngot szabályozzunk a megfelelő térfogatáram elosztás érdekében

  Eygszerű szabályozhatóság
  Az egyes felszállókban elhelyezett ASV szelepek segítségével könnyedén beálílthatjuk a kívánt térfogatáramokat. A beállítások elvégzésével megfeflő hőelosztást kapunk a teljes rendszerben még részterhelések esertén is. Nem fordulhat elő a helyiségek túl. vagy éppen alulfűtőttsége.

  Maximális szabályzás
  Az ASV szeleppár beépítése az egyes felszállókat hidraulikailag elválasztja egymástól, azaz nem befolyásolja a működést egy-egy strang kizárása sem. Jól és stabilan szabályozott strangszabályzással a termosztatikus fűtőtest szelepek pontos helyiséghőmérséklet szabályyzást képeske megvalósítani. A Renovation+ megoldás kétcsöves fűtési rendszerekben hidraulikailag egyensúlyban lévő és megbízható működést biztosít zajproblémák és lakói panaszok nélkül normál karbantartási szükségletekkel.

 • Esettanulmány

  A felújítás akár egy éven belül is kifizetődhet

  Az alábbiakban ismertetett esettanulmányban szereplő közepes magasságú lakóépület Szczecinben (Lenygelország) található és 1982-ben épült. A fűtési rendszere tipikus kétcsöves, öntöttvas radiátorokkal. A felújítás első lépése 1996-ban történt meg. Minden radiátorra termosztatikus radiátor szelep került, majd 2003-ban hőmennyiségmérőket is felszereltek.

  Eredetileg a térfogatáram beállítás statikus strangszabályzók segítségével történt, majd 2005-ben ezeket Danfoss ASV automatikus ASV szelepkre cserélték.

  2006-tól drasztikus csökkenés volt tapasztalható az fűtési energia felhasználásban. Az automatikus strangszabályzó és termosztatikus radiátor szelep kombináció felszerelésének köszönhetően az 29,8%-os csökkenés jelentkezett a 203-2005 évekhez viszonyítva. Ezt hívjuk mi Renovation+ megoldásnak. Ennél az épületnél a felújításra költött összeg egy éven belül megtérült.

  Beruházási költségek
  A felhasznált Danfoss termékek:

  • 389 db termosztatikus fűtőtest szelep (érzékelő: RTD, szelep: RTD-N méret: DN15),
  • 26 db nyomáskülönbség szabályozó (ASV-PV + ASV-M méret: DN15-25)

 • Beépítés és használat

  Döntse el Ön a felújítását mértékét

  Jól működő és energia-hatékony központi fűtés kialakításához válasszsa a Danfoss ASV szelepkombinációt, amelyek felhasználóbarát, könnyen álítható, nagy pontosságú és költséghatékony megoldást kínálnak.

  A Danfoss automatikus strangszabályzó szelepek számos konfigurációban alkalmazhatóak. Felszálló vezetékekkel ellátott hálózatoknál, ahol a felszállókhoz radiátor csoportok tartoznak a felszálló vezetékekbe javsolt a szelep beépítése.

  Egyéb esetekben például, ha a kazánházból ágaznak le az egyes lakások az ASV elhelyezése a lakásokba belépési pontokon javasolt.

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe
{ "$id": "1", "AcceptTypes": [ "text/html", "application/xhtml+xml", "application/xml;q=0.9", "*/*;q=0.8" ], "AnonymousID": null, "ApplicationPath": "/", "Browser": { "$id": "2", "UseOptimizedCacheKey": true, "Capabilities": { "$id": "3", "canInitiateVoiceCall": "false", "isColor": "false", "supportsDivAlign": "true", "requiresFullyQualifiedRedirectUrl": "false", "requiresAttributeColonSubstitution": "false", "maximumRenderedPageSize": "2000", "backgroundsounds": "false", "requiresUniqueHtmlCheckboxNames": "false", "rendersBreakBeforeWmlSelectAndInput": "false", "supportsItalic": "false", "ecmascriptversion": "0.0", "isMobileDevice": "false", "rendersBreaksAfterWmlInput": "false", "preferredRenderingMime": "text/html", "vbscript": "false", "w3cdomversion": "0.0", "rendersWmlSelectsAsMenuCards": "false", "supportsAccesskeyAttribute": "false", "supportsDivNoWrap": "false", "requiresLeadingPageBreak": "false", "rendersWmlDoAcceptsInline": "true", "requiresPhoneNumbersAsPlainText": "false", "SupportsMaintainScrollPositionOnPostback": "false", "minorversion": "0", "jscriptversion": "0.0", "supportsImageSubmit": "false", "preferredImageMime": "image/gif", "supportsVCard": "false", "screenBitDepth": "1", "requiresOutputOptimization": "false", "requiresContentTypeMetaTag": "false", "gatewayVersion": "None", "supportsFontName": "false", "inputType": "telephoneKeypad", "maximumSoftkeyLabelLength": "5", "version": "0.0", "beta": "false", "canRenderOneventAndPrevElementsTogether": "true", "supportsIModeSymbols": "false", "requiresAdaptiveErrorReporting": "false", "requiresUrlEncodedPostfieldValues": "false", "aol": "false", "crawler": "false", "requiresSpecialViewStateEncoding": "false", "win16": "false", "majorversion": "0", "supportsQueryStringInFormAction": "true", "requiresPostRedirectionHandling": "false", "requiresNoBreakInFormatting": "false", "requiresXhtmlCssSuppression": "false", "canRenderSetvarZeroWithMultiSelectionList": "true", "preferredRenderingType": "html32", "mobileDeviceModel": "Unknown", "requiresControlStateInSession": "false", "gatewayMajorVersion": "0", "canCombineFormsInDeck": "true", "cookies": "true", "frames": "false", "requiresAbsolutePostbackUrl": "false", "supportsJPhoneMultiMediaAttributes": "false", "javaapplets": "false", "supportsEmptyStringInCookieValue": "true", "canRenderAfterInputOrSelectElement": "true", "supportsSelectMultiple": "true", "mobileDeviceManufacturer": "Unknown", "javascript": "false", "tagwriter": "System.Web.UI.Html32TextWriter", "canSendMail": "true", "supportsCallback": "false", "supportsUncheck": "true", "platform": "Unknown", "canRenderPostBackCards": "true", "": "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)", "defaultSubmitButtonLimit": "1", "requiresUniqueHtmlInputNames": "false", "cdf": "false", "supportsFileUpload": "false", "supportsBodyColor": "true", "canRenderMixedSelects": "true", "hasBackButton": "true", "gatewayMinorVersion": "0", "maximumHrefLength": "10000", "tables": "false", "hidesRightAlignedMultiselectScrollbars": "false", "browser": "Unknown", "supportsFontColor": "true", "activexcontrols": "false", "msdomversion": "0.0", "supportsCss": "false", "supportsMultilineTextBoxDisplay": "false", "win32": "false", "supportsCacheControlMetaTag": "true", "requiredMetaTagNameValue": "", "canRenderInputAndSelectElementsTogether": "true", "canRenderEmptySelects": "true", "supportsBold": "false", "rendersBreaksAfterHtmlLists": "true", "supportsRedirectWithCookie": "true", "supportsInputMode": "false", "supportsJPhoneSymbols": "false", "numberOfSoftkeys": "0", "requiresDBCSCharacter": "false", "rendersBreaksAfterWmlAnchor": "false", "supportsFontSize": "false", "supportsInputIStyle": "false", "requiresUniqueFilePathSuffix": "false", "type": "Unknown" }, "Adapters": { "$id": "4", "System.Web.UI.HtmlControls.HtmlForm, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a": "FormActionRewriterControlAdapter" }, "HtmlTextWriter": null, "Id": "default", "Browsers": [ "default" ], "ClrVersion": { "$id": "5", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "Type": "Unknown", "Browser": "Unknown", "Version": "0.0", "MajorVersion": 0, "MinorVersionString": "0", "MinorVersion": 0.0, "Platform": "Unknown", "TagWriter": "System.Web.UI.Html32TextWriter, System.Web, Version=4.0.0.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=b03f5f7f11d50a3a", "EcmaScriptVersion": { "$id": "6", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "MSDomVersion": { "$id": "7", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "W3CDomVersion": { "$id": "8", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "Beta": false, "Crawler": false, "AOL": false, "Win16": false, "Win32": false, "Frames": false, "RequiresControlStateInSession": false, "Tables": false, "Cookies": true, "VBScript": false, "JavaScript": false, "JavaApplets": false, "JScriptVersion": { "$id": "9", "Major": 0, "Minor": 0, "Build": -1, "Revision": -1, "MajorRevision": -1, "MinorRevision": -1 }, "ActiveXControls": false, "BackgroundSounds": false, "CDF": false, "MobileDeviceManufacturer": "Unknown", "MobileDeviceModel": "Unknown", "GatewayVersion": "None", "GatewayMajorVersion": 0, "GatewayMinorVersion": 0.0, "PreferredRenderingType": "html32", "PreferredRequestEncoding": null, "PreferredResponseEncoding": null, "PreferredRenderingMime": "text/html", "PreferredImageMime": "image/gif", "ScreenCharactersWidth": 80, "ScreenCharactersHeight": 40, "ScreenPixelsWidth": 640, "ScreenPixelsHeight": 480, "ScreenBitDepth": 1, "IsColor": false, "InputType": "telephoneKeypad", "NumberOfSoftkeys": 0, "MaximumSoftkeyLabelLength": 5, "CanInitiateVoiceCall": false, "CanSendMail": true, "HasBackButton": true, "RendersWmlDoAcceptsInline": true, "RendersWmlSelectsAsMenuCards": false, "RendersBreaksAfterWmlAnchor": false, "RendersBreaksAfterWmlInput": false, "RendersBreakBeforeWmlSelectAndInput": false, "RequiresPhoneNumbersAsPlainText": false, "RequiresUrlEncodedPostfieldValues": false, "RequiredMetaTagNameValue": null, "RendersBreaksAfterHtmlLists": true, "RequiresUniqueHtmlInputNames": false, "RequiresUniqueHtmlCheckboxNames": false, "SupportsCss": false, "HidesRightAlignedMultiselectScrollbars": false, "IsMobileDevice": false, "RequiresAttributeColonSubstitution": false, "CanRenderOneventAndPrevElementsTogether": true, "CanRenderInputAndSelectElementsTogether": true, "CanRenderAfterInputOrSelectElement": true, "CanRenderPostBackCards": true, "CanRenderMixedSelects": true, "CanCombineFormsInDeck": true, "CanRenderSetvarZeroWithMultiSelectionList": true, "SupportsImageSubmit": false, "RequiresUniqueFilePathSuffix": false, "RequiresNoBreakInFormatting": false, "RequiresLeadingPageBreak": false, "SupportsSelectMultiple": true, "SupportsBold": false, "SupportsItalic": false, "SupportsFontSize": false, "SupportsFontName": false, "SupportsFontColor": true, "SupportsBodyColor": true, "SupportsDivAlign": true, "SupportsDivNoWrap": false, "RequiresContentTypeMetaTag": false, "RequiresDBCSCharacter": false, "RequiresHtmlAdaptiveErrorReporting": false, "RequiresOutputOptimization": false, "SupportsAccesskeyAttribute": false, "SupportsInputIStyle": false, "SupportsInputMode": false, "SupportsIModeSymbols": false, "SupportsJPhoneSymbols": false, "SupportsJPhoneMultiMediaAttributes": false, "MaximumRenderedPageSize": 2000, "RequiresSpecialViewStateEncoding": false, "SupportsQueryStringInFormAction": true, "SupportsCacheControlMetaTag": true, "SupportsUncheck": true, "CanRenderEmptySelects": true, "SupportsRedirectWithCookie": true, "SupportsEmptyStringInCookieValue": true, "DefaultSubmitButtonLimit": 1, "SupportsXmlHttp": false, "SupportsCallback": false, "MaximumHrefLength": 10000 }, "ClientCertificate": [], "Cookies": [ "EktGUID", "EkAnalytics", "ASP.NET_SessionId", "ecm" ], "Headers": [ "Connection", "Accept", "Accept-Encoding", "Host", "If-Modified-Since", "Max-Forwards", "User-Agent", "X-Original-URL", "X-Forwarded-For", "X-ARR-LOG-ID", "X-Forwarded-For-Port" ], "IsLocal": false, "Params": [ "pageid", "EktGUID", "EkAnalytics", "ASP.NET_SessionId", "ecm", "ALL_HTTP", "ALL_RAW", "APPL_MD_PATH", "APPL_PHYSICAL_PATH", "AUTH_TYPE", "AUTH_USER", "AUTH_PASSWORD", "LOGON_USER", "REMOTE_USER", "CERT_COOKIE", "CERT_FLAGS", "CERT_ISSUER", "CERT_KEYSIZE", "CERT_SECRETKEYSIZE", "CERT_SERIALNUMBER", "CERT_SERVER_ISSUER", "CERT_SERVER_SUBJECT", "CERT_SUBJECT", "CONTENT_LENGTH", "CONTENT_TYPE", "GATEWAY_INTERFACE", "HTTPS", "HTTPS_KEYSIZE", "HTTPS_SECRETKEYSIZE", "HTTPS_SERVER_ISSUER", "HTTPS_SERVER_SUBJECT", "INSTANCE_ID", "INSTANCE_META_PATH", "LOCAL_ADDR", "PATH_INFO", "PATH_TRANSLATED", "QUERY_STRING", "REMOTE_ADDR", "REMOTE_HOST", "REMOTE_PORT", "REQUEST_METHOD", "SCRIPT_NAME", "SERVER_NAME", "SERVER_PORT", "SERVER_PORT_SECURE", "SERVER_PROTOCOL", "SERVER_SOFTWARE", "URL", "HTTP_CONNECTION", "HTTP_ACCEPT", "HTTP_ACCEPT_ENCODING", "HTTP_HOST", "HTTP_IF_MODIFIED_SINCE", "HTTP_MAX_FORWARDS", "HTTP_USER_AGENT", "HTTP_X_ORIGINAL_URL", "HTTP_X_FORWARDED_FOR", "HTTP_X_ARR_LOG_ID", "HTTP_X_FORWARDED_FOR_PORT" ], "QueryString": [ "pageid" ], "RawUrl": "/new-solutions/renovation/two-pipe/", "UserAgent": "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)", "UserHostAddress": "193.162.34.200", "UserHostName": "193.162.34.200", "UserLanguages": null }