Kétcsöves fűtési rendszerekhez

 • Megoldás kétcsöves fűtési rendszerekhez

  Tudjon meg mindent a Danfoss Renovation+ megoldásáról két csöves rendszerekhez. Csak válassza ki az érdeklődési területét és tájékozódjon a módszer előnyeiről, a termékekről és arról, hogy hogyan segítheti az Ön üzleti tevékenységének növelésében.

 • Egyensúly az ASV szeleppel

  A hidrauliai egyensúly mindent megold
  A kiterjedt fűtési hálózatokban a legtöbb problémát a hidraulikai egyensúly hiánya okozza. A térfogatáram nem megfelelően oszlik el. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a szivattyúhoz közelebb eső fűtőtestek gyorsan és túlzott mértékben melegszenek, míg a távolabbiak túl lassan vagy egyáltalán nem. Utóbbi elkerülését sokszor nagyobb szivattyú beépítésével próbálják orvosolni. Ez a megoldás azonban azon túl, hogy energia többlet fogyasztást okoz túlzottan megnöveli az egyes rendszerelemekre eső nyomáskülönbséget. Ez a túlzott nyomásnövekedés pedig zajossá teszi a szelepeket főként a fűtőtesteknél.

  A fent említett okok miatt a lakók folyamatosan panaszkodnak a zajra és a túl magas fűtési költségekre egyaránt. A frekvenciaváltóval ellátott szivattyúk használata sem tudja maradéktalanul megoldani a problémákat. Az igaz, hogy bizonyos mértékű javulás tapasztalható, de részterheléseknél ugyanúgy meg fog növekedni a fűtőtest szelepekre eső nyomáskülönbség.

  Megoldás ASV nyomáskülönbség szabályzó szeleppel
  Szerencsére a Danfoss tudja a megoldást a fent említett problémák orvoslására. A Danfoss ASV-PV automatikus strangszabályzó- és ASV-BD szelepei a beállított értéken tartják az egyes felszállókban a nyomáskülönbség értékeket. Az ASV-PV a visszatérő ágba míg az társ szelep az előremenő ágba szerelendő minden egyes felszállónál. A két szerelvény az impulzus vezetéken keresztül kapcsolódik egymáshoz

  A nyomáskülönbség szabályzó szelep rendelhető 10kPa-os fix nyomáskülönbség beállítással illetve egy imbuszkulcs segítségével állítható tartománnyal is rendelhető. Amint az egyes fűtőtest szelepek zárása miatt emelkedni kezd egy-egy strangon a nyomáskülönbség az automatikus strangszabályzó szelep azonnal működésbe lép és tartja a beállított értéket. Ennek eredményeként az egyes felszállókon sosem jelentkezhet túláram.

  Az ASV szelepek beépítése garantáljaa tervezésnek megfelelő térfogatáramokat az egyes strangokban. A hidraulikai egyensúly mind teljes, mind részterhelésnél biztosított. A zaj keletkezés is megszűntethető valamint az energiafogyasztás is jelentősen csökkenhet.

   

 • Előnyök

  + Felhasználó barát kezelhetőség

  A beállított nyomáskülönbség beállítása egyszerű. Csak egy imbuszkulcs szükséges hozzá.Nincs szükség további speciális eszközre, mérőműszerre, vagy egyéb kiegészítőre.

  + Pontos szabályzás

  Minden méretű ASV-PV szelepnek egyedi méretű membránja van, amely csak az adott méretre jellemző.Ez azt jelenti, hogy a szelep a beállított nyomáskülönbséget precízen és stabilan tartja.

  + További előnyök

  Az ASV-PV szelep működéséhez minimálisan 10kPa-os nyomáskülönbség megléte szükséges magán a szelepen a beállított értéktől függetlenül. Ez sok más gyártó szelepéhez viszonyítva kedvező érték. Ez a tulajdonság a gyakorlatban kisebb emelőmagasságú szivattyúk alkalmazását teszi lehetővé.

  + Előbeállító gyűrű

  Az RA-N termosztatikus radiátor szelep előbeállítása egy rögzítő gyűrű segítségével történik. Ez biztosítja, hogy az egyes radiátorok különböző hőteljesítményéhez állított térfogatáram nincs hatással más fűtőtestekre.

  + Helyiséghőmérséklet szabályzás az energia megtakarítás jegyében

  Egyszerű beállítás
  A Danfoss kiváló minőségű termosztatikus fűtőtest szelepeivel helyiségről helyiségre állíthatjuk a fűtővíz térfogatáramot az adott hőigényeknek megfelleően. A beállításhoz nincs szükség semmilyen segédeszközre csak a precízen kezelhető előbeállító gyűrűt kell állítanunk. Ha minden fogyasztót ilyen szeleppel látunk el maximális energia megtakarítást érhetünk el a megfelelő hőkomfort biztosítása mellett.

  Maximális komfort
  A megfelelő hőkomfort eléréhez a radiátor szelepeket termosztatikus érzékelővel kell ellátnunk. Ez egyedi helyiség hőmérséklet szabályzást tesz lehetővé. A Danfoss széleskörű termékkínálatában mindenki megtalálhatja a megfelelő minőségű és dizájnú érzékelőt.

  + BalanceMinden starngot szabályozzunk a megfelelő térfogatáram elosztás érdekében

  Eygszerű szabályozhatóság
  Az egyes felszállókban elhelyezett ASV szelepek segítségével könnyedén beálílthatjuk a kívánt térfogatáramokat. A beállítások elvégzésével megfeflő hőelosztást kapunk a teljes rendszerben még részterhelések esertén is. Nem fordulhat elő a helyiségek túl. vagy éppen alulfűtőttsége.

  Maximális szabályzás
  Az ASV szeleppár beépítése az egyes felszállókat hidraulikailag elválasztja egymástól, azaz nem befolyásolja a működést egy-egy strang kizárása sem. Jól és stabilan szabályozott strangszabályzással a termosztatikus fűtőtest szelepek pontos helyiséghőmérséklet szabályyzást képeske megvalósítani. A Renovation+ megoldás kétcsöves fűtési rendszerekben hidraulikailag egyensúlyban lévő és megbízható működést biztosít zajproblémák és lakói panaszok nélkül normál karbantartási szükségletekkel.

 • Esettanulmány

  A felújítás akár egy éven belül is kifizetődhet

  Az alábbiakban ismertetett esettanulmányban szereplő közepes magasságú lakóépület Szczecinben (Lenygelország) található és 1982-ben épült. A fűtési rendszere tipikus kétcsöves, öntöttvas radiátorokkal. A felújítás első lépése 1996-ban történt meg. Minden radiátorra termosztatikus radiátor szelep került, majd 2003-ban hőmennyiségmérőket is felszereltek.

  Eredetileg a térfogatáram beállítás statikus strangszabályzók segítségével történt, majd 2005-ben ezeket Danfoss ASV automatikus ASV szelepkre cserélték.

  2006-tól drasztikus csökkenés volt tapasztalható az fűtési energia felhasználásban. Az automatikus strangszabályzó és termosztatikus radiátor szelep kombináció felszerelésének köszönhetően az 29,8%-os csökkenés jelentkezett a 203-2005 évekhez viszonyítva. Ezt hívjuk mi Renovation+ megoldásnak. Ennél az épületnél a felújításra költött összeg egy éven belül megtérült.

  Beruházási költségek
  A felhasznált Danfoss termékek:

  • 389 db termosztatikus fűtőtest szelep (érzékelő: RTD, szelep: RTD-N méret: DN15),
  • 26 db nyomáskülönbség szabályozó (ASV-PV + ASV-M méret: DN15-25)

 • Beépítés és használat

  Döntse el Ön a felújítását mértékét

  Jól működő és energia-hatékony központi fűtés kialakításához válasszsa a Danfoss ASV szelepkombinációt, amelyek felhasználóbarát, könnyen álítható, nagy pontosságú és költséghatékony megoldást kínálnak.

  A Danfoss automatikus strangszabályzó szelepek számos konfigurációban alkalmazhatóak. Felszálló vezetékekkel ellátott hálózatoknál, ahol a felszállókhoz radiátor csoportok tartoznak a felszálló vezetékekbe javsolt a szelep beépítése.

  Egyéb esetekben például, ha a kazánházból ágaznak le az egyes lakások az ASV elhelyezése a lakásokba belépési pontokon javasolt.

Közösségi részvétel

Közösségi kapcsolatot szeretne velünk?

Ismerjen meg minket, és kapcsolódjon bele a beszélgetésbe